VESA-norm

Gids voor monitorophanging

VESA© bepaalt de normen voor ophangingsinterfaces op monitors en tv's. De voordelen van de VESA-ophangstandaard zijn talrijk: de installatiekosten van schermen in een breed scala applicaties worden laag en door het plaatsen van schermen worden flexibiliteit en ergonomische voordelen groter. Gebruik deze gids om de VESA-compatibiliteit van uw monitor te bepalen om te weten of het bevestigd kan worden aan een VESA-ophangings product.

Wat is de VESA-norm?

De VESA-standaard bepaalt de afmetingen van de 4-gats koppelingsinterface op de achterkant van schermen en de schroeven die gebruikt worden om in die gaten te passen. Het bepaalt ook de positie van het gatenpatroon op het scherm. Voor bevestiging aan VESA-houders zou het gatenpatroon idealiter in het midden achterop het scherm moeten zitten. Een centraal gepositioneerd patroon beperkt torsiekrachten op de houder, waardoor hij een zwaardere belasting aankan.

Ergotron biedt een uitgebreid assortiment met VESA-bevestigingen, die ontworpen zijn in overeenstemming met de platte scherm montage interface (FDMI) van VESA, de Mounting Interface Standaard (MIS). Als u een scherm kiest, zoek dan naar VESA-overeenstemming voor het eenvoudig bevestigen aan een Ergotron VESA wandhouder, monitorarm of computertrolley.

Is uw monitor compatibel met VESA?

Gebruik onze Zoekhulp Montagesteunen online tool om te controleren of uw monitor of televisie in overeenstemming is met VESA. U vindt er ook een selectie VESA-montagesystemen waarmee hij compatibel is.

VESA-specificaties
VESA-norm Gatenpatroon Schermgrootte Monitorgewicht Schermafmeting

FDMI MIS-B

50 x 20 mm

M4 x 6 mm

≤ 4.4 lbs / ≤ 2 kg

4" tot 7.9"

FDMI MIS-C

75 x 35 mm

M4 x 8 mm

≤ 10 lbs/≤ 4.5 kg

8" tot 11.9"

FDMI MIS-D

75 x 75 of 100 x 100 mm

M4 x 10 mm

≤ 30.8 lbs/≤ 14 kg

12" tot 23.9"

FDMI MIS-E

200 x 100 mm

M4 x 10 mm

≤ 50 lb/≤ 23.7 kg

24" tot 30.9"

FDMI MIS-F

200 mm stappen

M6 x 8 mm of 10 mm;
M8 x 15 mm

≤ 250 lbs/≤ 113.6 kg

≥ 31"
De platte paneel schermen gebruiken tegenwoordig drie varianten van de standaard ...

VESA MIS-D, 100/75, C-conforme schermen zijn uitgerust met een 100 x 100 of 75 x 75 mm vierkant gatenpatroon, met M4 schroeven voor bevestiging van de houder aan het scherm. Dit is de meest gebruikelijke interface voor monitors met een gewicht onder de 14 kg); kleine tv's en computermonitors bevatten over het algemeen de MIS-D interface. Ergotron biedt een uitgebreid assortiment met MIS-D-compatibele VESA-houders.

Populaire MIS-D VESA bevestigingen

LX monitorarm

LX bureau-arm

LX dual monitorarm

LX dual arm

Neo-Flex monitorvoet

Neo-Flex voet

Voorbeeld
VESA 100 interface
VESA 100 mm

VESA MIS-E, C-conforme schermen zijn uitgerust met een 200 x 100 mm rechthoekig gatenpatroon, met M4 schroeven voor bevestiging van de houder aan het scherm. Middelgrote schermen gebruiken deze interface soms: typische monitors in deze klasse wegen minder dan 23 kg). Ergotron heeft MIS-E VESA houders en een adapterkit die een MIS-D montageblad converteert om een MIS-E scherm vast te houden.

Populaire MIS-E VESA bevestigingen

MX monitorarm

MX bureau-arm

HX monitorarm

HX bureau-arm

LX zwenkarm

LX zwenkarm

Voorbeeld
VESA MIS-E
VESA 200x100 mm

VESA MIS-F, C compatibele schermen hebben gevarieerde gatenpatronen die per stap van 200 mm van elkaar afliggen (bijv. 400 x 200 mm en 600 x 400 mm zijn beide MIS-F gatenpatronen). M6 of M8 schroeven worden gebruikt om de steun te bevestigen aan het scherm. Zwaardere tv's met schermen die groter zijn dan 31" in grootte volgen vaak deze variant. In de praktijk wijken sommige schermen in deze klasse op minimale wijze af van de standaard. Een 300 x 300 mm gatenpatroon is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk. Dit is de reden dat Ergotron VESA-steunen voor MIS-F schermen ontworpen zijn voor onregelmatige gatenpatronen.

Popular MIS-F VESA-bevestigingen

Interactieve tv-armen

Interactieve arm

Glijwandhouder tv

Schuifhouder

TM tv wandhouder

TM wandhouder

Voorbeeld
VESA MIS-F
VESA 200 mm

Interface adapters op maat - Als u monitor geen VESA MIS-D, MIS-E of MIS-F gatenpatroon heeft, dan zijn er adapter interfaces op maat beschikbaar. Contacteer de monitorfabrikant of Ergotron om te zien of deze optie bestaat. Als er geen adapter beschikbaar is, dan kan het scherm niet bevestigd worden aan de VESA-conforme bevestigingsoplossingen.

Apple-schermen bevestigen aan VESA-steunen

De meeste Apple-schermen zijn niet geschikt voor VESA. Om een niet-VESA-conform Apple-scherm te bevestigen aan een VESA-steun, hebt u een adapterbeugel nodig. Apple biedt iMac-computers met een ingebouwde VESA-interface. Echter, de meeste iMac modellen van eind 2012 tot nu zijn niet geschikt voor een VESA-interface. De ingebouwde VESA-interface is alleen beschikbaar op het moment van aankoop. Als er geen VESA-adapter beschikbaar is, gebruik dan een adapterbeugel. Update: de iMac Pro van Apple is nu verkrijgbaar met de optie voor een VESA-interface accessoire die de computer kan aanpassen voor bevestiging aan een VESA-houder.

VESA-adapter van Apple
Apple VESA-adapter